5 Απριλίου 2019

Μεταφορικό Ισοδύναμο αποτελεί μια σπουδαία αναπτυξιακή πρόταση!!!!

Από την ημερίδα της Χίου για το μεταφορικό ισοδύναμο

 Το μεταφορικό ισοδύναμο, το δικαίωμα δηλαδή των νησιωτών, να απολαμβάνουν το ίδιο κόστος μεταφοράς προσώπων και εμπορευμάτων, με εκείνο που απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Ηπειρωτικής Ελλάδας, αποτελεί  μια σημαντική  αναπτυξιακή πρόταση για τα νησιά μας.
Η ιδέα του Μεταφορικού ισοδύναμου ξεκίνησε από το Νότιο Αιγαίο και συγκεκριμένα από τον Δήμαρχο της Τήλου  τον Τάσο Αλιφέρη. 
Γρήγορα υιοθετήθηκε  από το ΠΑΣΟΚ και αφού έτυχε της κατάλληλης επεξεργασίας ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα του. Για την ανάδειξή και την παρουσίαση του μεταφορικού ισοδύναμου  στους πολίτες και τους φορείς πραγματοποιήθηκαν μια  σειρά από ημερίδες, τόσο στο Νότιο όσο και στο Βόρειο Αιγαίο. Στο Βόρειο Αιγαίο πραγματοποιήθηκαν δυο (2) ημερίδες. Η μία πραγματοποιήθηκε στη Χίο στις 30/1/2009  (δες το σχετικό δελτίο τύπου) και η άλλη στη Λήμνο.

 Έτσι όταν έγιναν οι  εκλογές του 2010 αποτέλεσε προγραμματική δέσμευση για το κόμμα του ΠΑΣΟΚ που κέρδισε τις εκλογές. 
Στις 24 Ιουλίου 2011 , η ΠΕ ΠΑΣΟΚ Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε συνδιάσκεψη, παρουσιάζοντας το Αναπτυξιακό Μοντέλο Προγραμματισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.  
Το μεταφορικό ισοδύναμο αποτελούσε  τον ακρογωνιαίο λίθο της πρότασης.
Ο Γραμματέας της ΠΕ Βορείου Αιγαίου εισηγείται την αναπτυξιακή πρόταση του ΠΑΣΟΚ
δέστε περισσότερα για την συνδιάσκεψη που αφορά το Αναπτυξιακό Μοντέλο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Το μεταφορικό ισοδύναμο το υιοθέτησε και εκτελεί σταδιακά η παρούσα κυβέρνηση. Αποτελεί μια παροχή για να αντισταθμίσει τη ζημιά που προκαλεί το μεταναστευτικό. Όμως δεν παύει να αποτελεί  σημαντική δράση που θα πρέπει να συνεχιστεί και για τον μετά χρόνο.

Χωρίς πρόνοια για τον ντόπιο πληθυσμό.

Στο τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας αναδείχτηκαν  δυο (2) σοβαρά προβλήματα που  δημιουργούν σοβαρές α...