26 Ιουλίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ Βορείου Αιγαίου θεωρεί απαραίτητη προυπόθεση Ανάπτυξης, το Μεταφορικό ισοδύναμο.

Το Αναπτυξιακό Μοντέλο Προγραμματισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου παρουσίασε ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Βορείου Αιγαίου, Ηρακλής Βερβέρης, στα πλαίσια της Περιφερειακής συνδιάσκεψης που έγινε στις 24 Ιουλίου, στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με την εισήγηση , βασικοί πυλώνες της Αναπτυξιακής πρότασης του ΠΑΣΟΚ είναι : α) Το μεταφορικό ισοδύναμο, δηλ. το δικαίωμα των νησιωτών, να απολαμβάνουν το ίδιο κόστος μεταφοράς προσώπων και εμπορευμάτων, με εκείνο που απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Ηπειρωτικής Ελλάδας. β) Η Ολοκληρωμένη Ποιοτική Αγροτική Ανάπτυξη γ) Ο Τουρισμός με τη δημιουργία κοινού προιόντος  με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού κλάδου,  με  αξιοποίηση κάθε Εθνικού ή Κοινοτικού προγράμματος, με την παροχή πληροφόρησης και στήριξη των φορέων δημόσιου και Ιδιωτικού Φορέα, με την ανάπτυξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού , με συντονισμό των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου. δ) Οι Επενδύσεις στις νέες Τεχνολογίες & Επιχειρηματικότητα, με την δημιουργία κατάλληλου ΄περιβάλλοντος, με την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας , με την μεταφορά τεχνογνωσίας, με την προσέλκυση νέων επενδύσεων, με την αξιοποίηση του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. (δέστε ολόκληρη την εισήγηση που αφορά το Αναπτυξιακό Μοντέλο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου)
Ο Γραμματέας της ΠΕ , Ηρακλής Βερβέρης εισηγείται τη
την Αναπτυξιακή πρόταση του ΠΑΣΟΚ
     Η συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο silver bay,  παρουσία κλιμακίου του Πολιτικού Συμβουλίου και ισχυρής κυβερνητικής εκπροσώπησης. Συγκεκριμένα συμμετείχαν , από πλευράς κόμματος ,  τα μέλη του ΕΣ που προέρχονται από την Περιφέρεια, οι Γραμματείς και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής, οι Γραμματείς και τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών των τοπικών Οργανώσεων και των Οργανώσεων Εργασίας, ο Περιφερειακός και οι Νομαρχιακοί συντονιστές Επιμόρφωσης , καθώς και τα Μέλη ή οι φίλοι που επιθυμούσαν.
    Επίσης είχαν κληθεί κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς , οι αιρετοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης και οι διοικήσεις των νομαρχιακού και περιφερειακού επιπέδου θεσμικών οργάνων , ανεξάρτητα από τον πολιτικό προσανατολισμό της πλειοψηφίας τους.
     Το κόμμα κεντρικά εκπροσώπησαν , η Μαρία Παυλίδου, ο Κώστας Πανταζής και ο Σωτήρης Μάνεσης, από πλευράς κυβέρνησης ήταν παρών ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης ,  ο υφυπουργός άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος , ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Κανελλόπουλος.
    Η Συνδιάσκεψη ήταν χωρισμένη σε τρία (3) μέρη :

    Α! Σε Ολομέλεια

    ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
    1. Μαρία Παυλίδου, μέλος του ΠΣ που έκανε και την κεντρική πολιτική εισήγηση.
    2. Κώστας Πανταζής, μέλος ΠΣ - Γραμματέας Νεολαίας , ξεκίνησε τη διαδικασία με σύντομο χαιρετισμό (Συντονιστής Διαδικασίας στην Ολομέλεια και στο β! τμήμα)
    3. Ηρακλής Βερβέρης , Γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής Βορείου Αιγαίου - μέλος ΕΣ , έκανε σύντομο χαιρετισμό.
    Στη φάση αυτή πέρα της κεντρικής εισήγησης και των χαιρετισμών , δόθηκε χρόνος στους εκπροσώπους των ΤΑΞΙ να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος. Την παρουσίασε έκανε ό Πρόεδρος των ΤΑΞΙ Παναγιώτης Σπανός, ο οποίος αναφέρθηκε και σε άλλα αιτήματα του κλάδου. Ουσιαστικά ζητήσανε διάλογο με το αρμόδιο υπουργείο στη βάση του Π.Δ. Ρέππα, με το οποίο σε γενικές γραμμές συμφωνούν. Επέμεναν στη υιοθέτηση πληθυσμιακών κριτηρίων, ενώ κατέθεσαν και γραπτό υπόμνημα με τα αιτήματα του κλάδου. Στο περιθώριο της συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους όπου πάλι αναλύθηκαν τα αιτήματα του κλάδου. Οι εκπρόσωποι των ΤΑΞΙ απέσπασαν την δέσμευση ότι τα αιτήματα και οι θέσεις τους θα μεταφερθούν στη κυβέρνηση.
    Στο χαιρετισμό του ο Γραμματέας της Π.Ε. , Ηρακλής Βερβέρης, μεταξύ των άλλων είπε ότι η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη είναι μια αποφασισμένη διαδικασία που πρέπει να προηγηθεί μέχρι να φτάσουμε στην Εθνική Συνδιάσκεψη, σκοπός της οποίας είναι ο επαναπροσδιορισμός του κόμματος μέσα από την κριτική ανάλυση και σύνθεση των απόψεων. Αποτελεί ουσιαστικά την επανεκκίνηση του κόμματος. "Η Συνδιάσκεψη γίνεται σε μια δύσκολη στιγμή" είπε ο κ. Ηρακλής Βερβέρης " γιατί η χώρα μας βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, γιατί στη προσπάθεια σωτηρίας που κάνει η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος μας, έχει απέναντι όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, ακόμα και αυτές που φέρουν σημαντική ευθύνη για τη κατάσταση της χώρας, γιατί εφαρμόζουμε μια πολιτική που πολλές φορές είναι ασύμβατη με τις ιδεολογικές μας αρχές, γιατί μερικές φορές τα μέτρα που λαμβάνονται είναι σκληρά και άδικα".

    Β! Χωρισμός σε δυο (2) τμήματα.

     1ο Τμήμα :  Κράτος , Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη με ευνομία και δικαιοσύνη - Κοινωνικό Κράτος.

    ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
    1. Μαρία Παυλίδου
    2. Μανώλης Βασιλιάς Γραμματέας ΝΕ Σάμου (συντονιστής Διαδικασίας στη τμήμα)
    3. Κώστας Σπηλιόπουλος, υφυπουργός Άμυνας.
    4. Μανώλης Οθωνας, υφυπουργός Προστασίας του πολίτη.
    ο Μανώλης Βασιλιάς συντινίζει τη συζήτηση στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

      2ο Τμήμα :  Ανάπτυξη και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου για έξοδο από την κρίση

      ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

      1. Κώστας Πανταζής
      2. Μαρία Ψήμα, Γραμματέας ΝΕ Λέσβου
      3. Ηλίας Κλεισάς, Γραμματέας ΝΕ Χίου
      4. Νίκος Σηφουνάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής
      5. Γεώργιος Κανελλόπολυλος, Γεν. Γραμ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
      Γ!  ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

      ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

      1. Μαρία Παυλίδου
      2. Κώστας Πανταζής
      3. Ηρακλής Βερβέρης
      Στη φάση αυτή έγινε ανακεφαλαίωση των συμπερασμάτων , όπως προέκυψαν από τις χωριστές διαδικασίες. Στη συνέχεια οι Γραμματείς των Ν.Ε. παρουσίασαν τα συμπεράσματα και τις βασικές Αναπτυξιακές προτάσεις από τις νομαρχιακές Συνδιασκέψεις και τέλος ο Γραμματέας της Π.Ε. Βορείου Αιγαίου παρουσίασε τον Αναπτυξιακό προσανατολισμό της Περιφέρειας.
      Δέστε πως παρουσίασε το θέμα η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ (δες περισσότερα)

      Χωρίς πρόνοια για τον ντόπιο πληθυσμό.

      Στο τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας αναδείχτηκαν  δυο (2) σοβαρά προβλήματα που  δημιουργούν σοβαρές α...