25 Φεβρουαρίου 2019

Σε εκλογική φιέστα μετέτρεψε το έκτακτο ΣΟΠΠ η κ. Καλογήρου.


Παρά τις δηλώσεις της κ. Καλογήρου ότι "δεν νοιώθει να την πολεμά κανείς" οι πράξεις δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.  Πως να εξηγήσει κανείς τα ευτράπελα που έλαβαν χώρα στο έκτακτο ΣΟΠΠ που συγκάλεσε εξαιτίας της επικείμενης κακοκαιρίας (ΩΚΕΑΝΙΣ).

  • Απέφυγε να καλέσει τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, που είναι αρμόδιος κατά νόμο, να συγκαλεί και να Προεδρεύει στο ΣΟΠΠ.
  • δεν προσκάλεσε, ως όφειλε, τον Περιφερειακό Σύμβουλο που εκπροσωπεί την αντιπολίτευση. 
  • δεν προσκάλεσε όλες τις εθελοντικές οργανώσεις.
  • Παρουσίασε στα μέλη του ΣΟΠΠ , ως υπεύθυνο για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο του συνδυασμού της , που αυτή τη στιγμή δεν κατέχει θεσμική θέση που να δικαιολογεί τέτοια ανάθεση. Υπάρχει αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης και αρμόδια υπηρεσία που θα καλέσει και ο εισαγγελέας αν κάτι στραβώσει. Προς τιμή του δ/τής της Πυροσβεστικής απάντησε ότι η πυροσβεστική θα ενημερώνει τους κατά νόμο υπεύθυνους.
  • Χρησιμοποίησε ένα σοβαρό θεσμικό όργανο για να ασκήσει κριτική στην αντιπολίτευση και να καυχηθεί ότι "η ίδια φέρνει λεφτά". Θεώρησε ότι οι εκπρόσωποι του στρατού, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, της τροχαίας και κρατικών φορέων και εθελοντών ως εκλογικό ακροατήριο.

Όσα αφορά  την αναφορά για τα χρήματα που  φέρνει εννοεί προφανώς το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ. Για αυτό όμως οφείλεται εξήγηση που θα διατεθούν τα 900.000 Ευρώ του προγράμματος. Γιατί εμείς έχουμε ακούσει μόνο τη διοργάνωση δυο (2) ασκήσεων επί χάρτου και της εκπαίδευσης προσωπικού. Σε μια περίοδο κρίσης που ο εξοπλισμός της πυροσβεστικής δεν ανανεώνεται ,  το προσωπικό ελαττώνεται  και δηλώνει, ότι κινδυνεύει η ζωή του, λόγω πεπαλαιωμένου προσωπικού εξοπλισμού, ενώ η ενίσχυση των εθελοντικών οργανώσεων καρκινοβατεί. 
Θα λυθεί κανένα από αυτά τα προβλήματα; Τι έχει γίνει το υλικό που υπήρχε για περίπτωση σεισμού (σκηνές, κρεβάτια, κουβέρτες, κοντέινερ κ.α.);



Χωρίς πρόνοια για τον ντόπιο πληθυσμό.

Στο τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας αναδείχτηκαν  δυο (2) σοβαρά προβλήματα που  δημιουργούν σοβαρές α...