19 Φεβρουαρίου 2019

Συνδυασμός ανάγκης από τη Χριστάνα Καλογήρου


Ανακοίνωσε χθες (18/2) η Χριστιάνα Καλογήρου δώδεκα (12)  υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους για την ΠΕ Λέσβου. Από μια πρώτη ματιά μπορεί  άνετα να ισχυριστεί κανείς,  ότι η σύνθεση του ανακοινωθέντος συνδυασμού, δεν αντανακλά τίποτα άλλο παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κ. Καλογήρου. Οι σπουδαιότερες των οποίων είναι: 
  • Εγκατάλειψη του συνδυασμού  από τα πλέον προβεβλημένα και αυτοδιοικητικά έμπειρα στελέχη, λόγω της υπεροπτικής συμπεριφοράς και της κακής συνεργασίας που είχε όλο το προηγηθέν χρονικό διάστημα. Μια στάση που δεν περιορίστηκε μόνο στο χώρο των  συνεργατών της, αλλά χαρακτηρίζει και τις σχέσεις της με τους πολίτες.
  • Άρνηση μεγάλου μέρους στελεχιακού δυναμικού της Ν.Δ. να συνδράμει την εκλογική προσπάθεια της κ. Χ. Καλογήρου, μολονότι εκείνη έχει λάβει επίσημα το χρίσμα από το κόμμα που φιλοδοξεί να σχηματίσει κυβέρνηση την ερχόμενη τετραετία. Τα στελέχη της Ν.Δ. απειλούνται με διαγραφή στην περίπτωση που  δεν στηρίξουν την κ. Χ. Καλογήρου. Ήδη ο Πρόεδρος της οργάνωσης Σάμου έχει πέσει θύμα αυτής της υπόθεσης.
  • Την απουσία  από τα σοβαρά προβλήματα των νησιών (μεταναστευτικό, αγροτικό, κτηνοτροφικό), την έλλειψη σπουδαίων έργων ικανών να οδηγήσουν τα νησιά μας στην οικονομική ανάπτυξη, και την απουσία οποιασδήποτε προετοιμασίας για μελλοντική εκμετάλλευση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (μελέτες έργων).
  • Πενιχρά τα ισοδύναμα μέτρα, που προώθησε η κυβέρνηση μέσω του ΠΔΕ, σαν αντίβαρο της ζημιάς που υφίσταται ο τόπος από τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος. Χρηματοδοτήσεις για τον καθαρισμό χειμάρρων και τη συντήρηση του οδικού δικτύου, δεν ισοφαρίζουν τη ζημιά, παρά την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων αυτών. 
Για να καλύψει τα κενά που έχουν προκύψει, η κ. Καλογήρου καταφεύγει σε στράτευση ατόμων που παρά την αξιόλογη επαγγελματική τους δράση, δεν διαθέτουν εμπειρία και γνώση στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Ακόμα, προσφεύγει σε μεταγραφές στελεχών από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεταγραφέντες, αν και αξιόλογα στελέχη στον πολιτικό χώρο που χρόνια δραστηριοποιούνται,  είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μαζί τους και τους πολίτες που τους στήριζαν, έχοντας αντίθετες ιδεολογικές αρχές και πιστεύω. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να σημειώσουμε την αποστροφή που δείχνουν οι πολίτες σε αντίστοιχα φαινόμενα που κυριαρχούν τελευταία στη Βουλή.
Με βάση όλα τα παραπάνω, εύκολα διαπιστώνει κανείς το λόγο για τον οποίο όντως "κανείς δεν πολεμά" την κ. Καλογήρου, όπως η ίδια δηλώνει. Κάτι τέτοιο δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα εξάλλου, εφόσον η ίδια φαίνεται να πολεμά τον εαυτό της καλύτερα από τον καθένα. 

Χωρίς πρόνοια για τον ντόπιο πληθυσμό.

Στο τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας αναδείχτηκαν  δυο (2) σοβαρά προβλήματα που  δημιουργούν σοβαρές α...