12 Φεβρουαρίου 2019

Ανταπόκριση και ενθουσιασμός στο κάλεσμα του ΤΟΛΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ


Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε η πρόσκληση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Παναγιώτη Χριστόφα. Από νωρίς, ο χώρος που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, με κύριο χαρακτηριστικό το νεαρό της ηλικίας. Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Χριστόφας αφού εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία του Μαΐου, ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους και ειδικά εκείνους   που αποφάσισαν να συστρατευτούν μαζί του. "Θα κάνουμε ένα δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα που δεν θα τον διακρίνει η οξύτητα και η πόλωση" υπόστήριξε " αλλά η δημιουργικότητα και η αγάπη για την προκοπή των νησιών μας" Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε βασικά σημεία του προγράμματος του για την ολοκλήρωση του οποίου έχει ξεκινήσει και εφαρμόζει συμμετοχικές διαδικασίες, καταλήγοντας είπε "φιλοδοξώ το πρόγραμμα μας να είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και όχι καθαρά εργασία κάποιου τεχνοκράτη" . Έκανε αναφορά για το μεταναστευτικό πρόβλημα, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχει ανάγκη ο τόπος, το μεγάλο έργο του λιμανιού του Σιγρίου και την ανακατασκευή του δρόμου "Καλλονή - Σιγρίου που καρκινοβατεί , τον τουρισμό, για τα προβλήματα στις συγκοινωνίες. Εκτεταμένη αναφορά έκανε για τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων (καραντίνα, δακοκτονία).
Και καταλήγοντας δήλωσε "θα είμαι παρών στα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Δεν πρόκειται να κρυφτώ με την δικαιολογία της αναρμοδιότητας όπως πράττει σήμερα η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή"
Στο τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις, ενώ κλήθηκαν να δώσουν οι παριστάμενοι γραπτές προτάσεις για  θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη.
Στη εκδήλωσε παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο πρώην Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής ο οποίος προέβη  σε σκληρή επίθεση κατά της κ. Χριστιάνας Καλογήρου αφού της καταλόγισε μεγάλη ευθύνη για την υποβάθμιση του θεσμού , λόγω όχι μόνο των τηλεδιασκέψεων αλλά και λόγω της απουσίας οποιασδήποτε ουσιαστικής παρέμβασης, "το Περιφερειακό Συμβούλιο θύμιζε Βουλή, δεν υπήρχε πρόβλημα που δεν συζητήθηκε" είπε χαρακτηριστικά. Επίσης ο πρώην Γεωγραφικός Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης δήλωσε "είναι μια πολύ όμορφη και ουσιαστική εκδήλωση, είναι η αρχή για να μπει ένα τέλος στην αδράνεια και στη επικοινωνιακού τύπου διαχείριση της Περιφερειακής διοίκησης, που όμως δεν φέρει θετικά αποτελέσματα για τον τόπο. Η νέα γενιά διεκδικεί πλέον με αποφασιστικότητα να πάρει τη ζωή  στα χέρια της."

Χωρίς πρόνοια για τον ντόπιο πληθυσμό.

Στο τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας αναδείχτηκαν  δυο (2) σοβαρά προβλήματα που  δημιουργούν σοβαρές α...