11 Απριλίου 2019

Οι παρεμβάσεις στους κεντρικούς άξονες πρέπει να συνεχιστούν!!!!



Επίσκεψη κατά την έναρξη των εργασιών. 















Οι Η  οδοποιία αποτελεί σημαντικό κομμάτι των βασικών υποδομών που θα πρέπει να έχει ένας τόπος για να είναι ελκυστικός τόσο για τους ντόπιους  όσο και για τους ξένους,
Ως εκ τούτου οι παρεμβάσεις στους (4) τέσσερις κεντρικούς οδικούς άξονες πρέπει να συνεχιστούν. Αν και έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις, που έχουν βελτιώσει σημαντικά τη κατάσταση, η ολοκλήρωση των έργων  βρίσκεται ακόμα μακρυά.
Οι κεντρικοί άξονες Λάρσος - Πλωμάρι, Θερμή - Μανταμάδος είναι ακόμα στη φάση των μελετών, ενώ η μελέτη Καλλονής - Πέτρας, που είναι έτοιμη από τη προηγούμενη αυτοδιοικητική σεζόν, χρήζει επικαιροποίησης για να μπορέσει να ενταχθεί.
Η Περιφερειακή Αρχή στο τομέα της προετοιμασίας νέων έργων παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα. Σε μια περίοδο μάλιστα που το αίτημα της αύξησης του ΠΕΠ, ως αντιστάθμισμα του μεταναστευτικού, είναι υπό συζήτηση, καμία νέα μελέτη δεν ολοκλήρωσε, ενώ αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη προχωράνε με πολύ αργό ρυθμό.


Βεβαίως κοντά στους κεντρικούς άξονες υπάρχει και η ανάγκη βελτίωσης των Περιφερειακών δρόμων. Πολλοί από αυτούς είναι εξ ίσου σημαντικοί με τους προηγούμενους.
Έτσι η ολοκλήρωση των μελετών,  Μεγαλοχώρι - Αγιάσσος , Σταυρός - Ακράσι, Σκαλοχώρι - Καλό Λιμάνι, Μυτιλήνη - Κουντουροδιά , Μελίντα - Παλαιχώρι κ.α. , είναι απαραίτητη.

Εκείνο όμως το οποίο δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί είναι η ολιγωρία των υπεύθυνων αρχών για την εκτέλεση των έργων. Τρανταχτό  παράδειγμα αποτελεί  το έργο "Κατασκευή /Αναβάθμιση οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου Λέσβου" . Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και οι εργασίες ξεκίνησαν το 2014.  Κατά τη πρώτη φάση η εκτέλεση του έργου προχωρούσε με ικανοποιητικό ρυθμό. Στη συνέχεια όμως για διάφορους λόγους ο ρυθμός ανακόπηκε. Αφού μεσολάβησε μεγάλο νεκρό χρονικό διάστημα, σήμερα οι εργασίες πάλι ξεκινούν.  Για του λόγου το αληθές επισκεφθείτε μια παλιότερη ανάρτηση που έγινε από την τότε Περιφερειακή Αρχή, όταν ξεκίνησε η κατασκευή του έργου.


Χωρίς πρόνοια για τον ντόπιο πληθυσμό.

Στο τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας αναδείχτηκαν  δυο (2) σοβαρά προβλήματα που  δημιουργούν σοβαρές α...