12 Απριλίου 2019

Πέντε (5) χρόνια αδράνειας για το φράγμα Σεδούντα!!!!!!



(δες εδώ το ιστορικό του έργου)
Το φράγμα όπως ήταν πριν ξεκινήσουν οι συμπληρωματικές εργασίες.

Τα τέσσερα (4) χρόνια που μεσολάβησαν , από την ολοκλήρωση των εργασιών του φράγματος Σεδούντα, δεν ήταν αρκετά για να κατασκευαστούν τα δίκτυα που είναι απαραίτητα για την αξιοποίηση του. Η Περιφερειακή Αρχή Γιακαλή είχε φροντίσει να βρεθούν πιστώσεις ύψους 1,6 εκατ. Ευρώ και με αυτές  ολοκληρώθηκε το έργο. Τοποθετήθηκε εργολάβος και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την επόμενη Περιφερειακή Αρχή της κ. Καλογήρου.
Όμως το φράγμα για να γίνει λειτουργικό πρέπει να κατασκευαστούν και τα δίκτυα που θα μεταφέρουν το νερό. Θα πίστευε κανείς ότι η Περιφερειάρχης, που είχε στα χέρια της έτοιμο το φράγμα, θα έκανε τα πάντα προκειμένου να βρει τις απαιτούμενες πιστώσεις για τα δίκτυα. 
Νοέμβριος 2013, Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης με την υπηρεσία και τον ανάδοχο του έργου στο φράγμα, οι εργασίες άρχισαν πάλι. 
Όμως από τότε η μοναδική ενέργεια που δημοσιοποιήθηκε  είναι αυτή  κατά την οποία , συνοδεύοντας , η Περιφερειάρχης , στο φράγμα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, δήλωσε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Υπουργείου. Πέραν αυτού ουδέν. 
Έτσι λοιπόν το φράγμα που είναι καθόλα έτοιμο να λειτουργήσει μένει ανεκμετάλλευτο. 

Χωρίς πρόνοια για τον ντόπιο πληθυσμό.

Στο τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας αναδείχτηκαν  δυο (2) σοβαρά προβλήματα που  δημιουργούν σοβαρές α...