22 Μαρτίου 2019

Μια σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού.

Πιστεύουμε  ότι η ανάπτυξη Εναλλακτικών μορφών Τουρισμού αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου. Τέτοιας μορφής  είναι  ο Ιαματικός Τουρισμός.  Ειδικά στη Λέσβο, όπου υπάρχει μεγάλος πλούτος σε ιαματικά νερά, παρέχει τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα. Όμως προϋπόθεση  ανάπτυξης του τομέα του Ιαματικού Τουρισμού είναι  να γίνει σωστή εκμετάλλευση των Ιαματικών νερών και βεβαίως να επενδυθούν  σημαντικά κεφάλαια. 
Στη κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει λίγες παρεμβάσεις , ενώ έχει σημειωθεί μεγάλη καθυστέρηση στη κατεύθυνση της αξιοποίησης των θερμών Λουτρών στο ΣΑΡΛΙΤΖΑ.
 Σήμερα όμως δεν πρέπει να αναλωθούμε  στην απόδοση ευθυνών για τις καθυστερήσεις, ενώ  είμαστε μπροστά σε μια σημαντική εξέλιξη. Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με απόφασή της, αναγνώρισε στη Λέσβο την Ιαματική πηγή "Θέρμα Κόλπου Γέρας".  Με αυτή την απόφαση ουσιαστικά  ανοίγει  ο δρόμος για την αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου της Λέσβου και το νησί   αρχίζει να καθιερώνεται  ως προορισμός για ιαματικό τουρισμό. 
Στην απόφαση αυτή αναγνωρίζεται, ως ιαματικός, ο φυσικός πόρος της «Πηγής Θέρμα Κόλπου Γέρας» για λουτροθεραπείες, με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για  ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, και παθήσεις του νευρικού συστήματος.
Ο αριθμός  του ΦΕΚ (385/Β/2019)   είναι αναρτημένη στη Διαύγεια.

Χωρίς πρόνοια για τον ντόπιο πληθυσμό.

Στο τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας αναδείχτηκαν  δυο (2) σοβαρά προβλήματα που  δημιουργούν σοβαρές α...