7 Φεβρουαρίου 2019

Θα είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα γίνει.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων,  που αναπτύσσει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Παναγιώτης Χριστόφας, επισκέφτηκε σήμερα (7/2/2019) το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του συνδυασμού του που από το χώρο Υγείας.  Τον κ. Π. Χριστόφα συνόδευσαν, ο Ηρακλής Βερβέρης Περιφερειακός Σύμβουλος , ο Φόντας Αυγερινός πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, ο γιατρός Παναγιώτης Προβέντζας Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και η γιατρός Τούλα Μιχαλάκα. Στην αρχή αφού συζήτησε με  εργαζόμενους και νοσηλευόμενους , μετέβη στο γραφείο του Συλλόγου όπου έγινε εκτενέστατη συζήτηση για θέματα Υγείας, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
Τα σπουδαιότερα προβλήματα που αναφέρθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων συνοψίζονται ως ακολούθως :

  • Το προσωπικό αλλά και οι δομές Υγείας δέχονται σοβαρή πίεση από την αύξηση των ατόμων που επιζητούν τη παροχή Υπηρεσιών Υγείας λόγω του Μεταναστευτικού. Δεν χορηγούνται αντίστοιχες   παροχές, που θα ισορροπούσε τη κατάσταση, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η οικονομική κρίση. 
  • Λείπει Ιατρικό Προσωπικό σε αρκετές ειδικότητες.
  • Εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός λειτουργίας ο Μαγνητικός Τομογράφος.
  • Δεν υπάρχει καμία βελτίωση των υποδομών και τη στελέχωση του Ψυχιατρικού Τμήματος.
  • Υπάρχει ανάγκη τροποποίησης του Οργανισμού, επειδή αφ' ενός μεν δημιουργήθηκαν αρκετά τμήματα που δεν προβλέπονται από τον Οργανισμό και αφ΄ εταίρου γιατί με τη επέκταση του Νοσοκομείου αυξήθηκαν οι χώροι και ως εκ τούτο και οι ανάγκες σε επί πλέον προσωπικό. Ο Σύλλογος διαφωνεί με το συντελεστή ορισμού των οργανικών θέσεων, που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Υγείας. Υποστηρίζουν ότι παραβλέπει τις ειδικές ανάγκες που δημιουργεί ο Νησιωτικός χαρακτήρας του Νοσοκομείου . Έχει προταθεί στο Υπουργείο να θεσπίσει ένα ειδικό συντελεστεί που τον ονομάζουν "Νησιωτικό Συντελεστή".
  • Υπάρχουν προβλήματα στη στελέχωση και του υπολοίπου Προσωπικού. Οι ανάγκες αυτές επιχειρείται να καλυφτούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, σπουδαστές ΟΑΕΔ, προσωπικό του ΚΕΛΠΝΟ κλπ. Όμως αυτός ο τρόπος δεν βοηθά στη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης αφού εκδήλωσε την ικανοποίησή του για τον εποικοδομητικό διάλογο που είχε με τους εργαζόμενους , στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αισθητή βελτίωση που παρουσιάζουν οι υποδομές  του Νοσοκομείου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης και εκσυχρονισμού. Θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη στη Περιφέρεια για την καθυστέρηση διευθέτησης του προβλήματος  των λυμάτων στο Κέντρο Μεταναστών της Μόριας. Τέλος υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα γίνει στην κατεύθυνση βελτίωσης του Νοσοκομείου και ότι δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από τη δικαιολογία της έλλειψης αρμοδιότητας, χαρακτηριστικά είπε  "ως Περιφερειάρχης θεωρώ υποχρέωσή μου να ασχολούμαι  με κάθε θέμα που έχει σχέση με τα προβλήματα των πολιτών και όχι να κρύβουμε από αυτά" . 

Χωρίς πρόνοια για τον ντόπιο πληθυσμό.

Στο τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας αναδείχτηκαν  δυο (2) σοβαρά προβλήματα που  δημιουργούν σοβαρές α...