6 Ιουνίου 2011

Στο Ντίπι υποδέχτηκαν , με καθαρισμό, την ημέρα του Περιβάλλοντος πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις, πρόσκοποι, σχολεία !


Οι ανήλικες Λαθρομετανάστες καθαρίζουν  παραλίες στο Ντίπι. 

Την Κυριακή (5 Ιουνίου 2011) στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, η Τοπική Κοινότητα Ιππείου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου, το Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Κέντρο Ασωμάτου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, την εθελοντική ομάδα των Aeolistas, το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αγιάσου,  καθάρισαν τη παραλία  της ευρύτερης περιοχής του Ντιπίου από τα σκουπίδια. Μια όμάδα δυτών ανάσυραν σκουπίδια από τον βυθό της θάλασσας. Γέμισαν δεκάδες μεγάλες σακούλες με σουπίδια που μαζεύτηκαν. Η επιλογή της περιοχής δεν ήταν τυχαία δεδομένου ότι η ευρύτερη περιοχή του Ντιπίου εντάσσεται στο δίκτυο προστατευομένων περιοχών NATURA 2000.
Στη περιοχή εκτός των οργανώσεων παρόντες ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης, ο Αντιδήμαρχος Αγιάσου / Ευεργέτουλλα Γιώργος Βουνάτσος και ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Ιππείου Προκόπης Σινάνης.
Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των ασυνόδευτων παιδιών (Λαθρομεταναστών) του Ιδρύματος Θεομήτωρ. Επίσης εντύπωση προκάλεσε η καλή και πειθαρχημένη οργάνωση της εκδήλωσης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης με την ευκαιρία της εκδήλωσης δήλωσε " Η συνεχώς αυξανόμενη δράση του ανθρώπου δημιουργεί συνεχώς νέα προβλήματα στο περιβάλλον. Για το λόγο αυτό η ευαισθητοποίηση του κόσμου αποτελεί μονόδρομο  επιβίωσης. Όσο αφορά τις περιοχές Natura θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στη σύνταξη των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών προκειμένου οι περιοχές να αποκτήσουν οριστικά φορέα διαχείρισης και ξεκάθαρο εσωτερικό δίκαιο."









Χωρίς πρόνοια για τον ντόπιο πληθυσμό.

Στο τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας αναδείχτηκαν  δυο (2) σοβαρά προβλήματα που  δημιουργούν σοβαρές α...