20 Μαρτίου 2011

Πραγματοποιήθηκε διημερίδα για θέματα αγροτικής Ανάπτυξης.

Την Παρασκευή (18/3) πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου η διημερίδα που οργάνωση η ΕΑΣ Λέσβου, με θέμα τα προβλήματα της γεωργίας στη Λέσβου.
Υπήρξαν τρείς εισηγήσεις :
  1. Ο γεωπόνος Χρήστος Βασιλάκος παρουσίασε "τα αποτελέσματα του Προγράμματος Εργασίας της ΕΟΦ ΕΑΣ Λέσβου του Καν. (ΕΚ) 867/2008 - Στόχοι/Δείκτες". 
  2. Ο Αντιπεριφερειάρχης του Βορείου Αιγαίου, με αρμοδιότητα στη γεωργία και κτηνοτροφία, Γεώργιος Φλώρος παρουσίασε τις προτάσεις " για τη δημιουργία και ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού μοντέλου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου".
  3. Ο Στέλιος Δρυς , διευθύνων σύμβουλος της foodstadart, παρουσίασε το θέμα "Καθεστώτα ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ".
Την ημερίδα συντόνιζε ο Στρατής Χατζηδημητρίου , Γενικός διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμού Λέσβου και παρακολούθησε πολλοί συνεταιριστές, ελαιοτριβείς και πολύς κόσμος. Την ημερίδα παρακολούθησε και χαιρέτησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Σπύρος Γαληνός.Την Περιφέρεια Β. Αιγαίου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης , τον δήμο Λέσβου ο Δημήτρης Βουνάτσος και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσακίρης. Επίσης διαβάστηκαν επιστολές του Υφυπουργού Νίκου Σηφουνάκη και του Γραμματέα της Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη.
Σύντομη τοποθέτηση έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αλέκος Γιακιτζόγλου καθώς , ο Παναγιώτης Παναγιωτέλλης κ.α.
Στις παρουσιάσεις και στο διάλογο που ακολούθησε  ξεχώρισαν τα θέματα που είχαν να κάνουν με τη δημιουργία και διαχείριση συστημάτων που επιτρέπουν την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων από τον ελαιοκαλλιεργητή μέχρι τη συσκευασία και την επισήμανση, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που καθορίζονται από την αρμόδια εθνική αρχή. Επίσης πολλοί αναφέρθηκαν σε θέματα περιβάλλοντος , ιδίως της μόλυνσης που παράγουν τα υγρά απόβλητα των ελαιοτριβείων.  

Χωρίς πρόνοια για τον ντόπιο πληθυσμό.

Στο τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας αναδείχτηκαν  δυο (2) σοβαρά προβλήματα που  δημιουργούν σοβαρές α...