Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Χανίων στις 19, 20 , 21 Οκτωβρίου 2012 με τη συμμετοχή και των δεκατριών Περιφερειών της Ελλάδας, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον απρόσμενου αριθμού επισκεπτών από την Κρήτη αλλά και επιχειρηματιών από τον Καναδά, την Αυστραλία, την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ συμμετείχε και η ΠΕ Λέσβου σε μια προσπάθεια προώθησης των τουριστικών πακέτων που συμφώνησαν οι Λέσβιοι ξενοδόχοι με την αεροπορική εταιρία MINOAN AIR. Τα τουριστικά πακέτα στοχεύουν να προσελκύσουν επισκέπτες στη Λέσβο από την Κρήτη κατά τις περιόδους εκτός αιχμής. Συμμετείχαν συνολικά 13 ξενοδόχοι που λειτουργούν τα ξενοδοχεία τους όλο το χρόνο. Η επιλογή της προώθησης των τουριστικών πακέτων, έναντι των αγροτικών και κτηνοτροφικών τοπικών προϊόντων, έγινε με τη λογική ότι και τα δυο νησιά παράγουν τα ίδια προϊόντα. Χωρίς λοιπόν να λείπει η προβολή των τοπικών προϊόντων κυριάρχησε ο τουριστικός τομέας.

Το βασικό μήνυμα που ήθελαν να στείλουν οι διοργανωτές ήταν: «Η έξοδος από
την κρίση προϋποθέτει την περαιτέρω ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη του
πρωτογενούς τομέα της χώρας και τη μείωση των εισαγωγών, με την ευρεία
κατανάλωση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης και των υπολοίπων
Περιφερειών της Ελλάδας».
Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι
«ο πρωτογενής τομέας είναι ο τομέας με βάση τον οποίο θα βγούμε από την κρίση
και ειδικά η Κρήτη θα αναδείξει όλα τα προϊόντα και στην Ελλάδα και στο
εξωτερικό».
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων σήμερα Σάββατο γίνεται παρουσίαση πιάτων με συνταγές της Ελλάδας, συνοδεία τοπικών αποσταγμάτων, παρουσίαση παραγωγής παραδοσιακού παγωτού συνοδευόμενο με γλυκά κουταλιού από την Ελλάδα, γευσιδοκιμασίες τυριών και κοκτέιλ-πάρτι με βάση την τσικουδιά.
Ακολούθως, οργανώνεται εσπερίδα για την προώθηση των κρητικών προϊόντων. Οι ομιλίες αφορούν το κρητικό λάδι, το κρασί και την οινοποιία, τα φρούτα, τα αρωματικά φυτά και βότανα της Κρήτης, τα τυροκομικά προϊόντα του νησιού καθώς και τα βιολογικά προϊόντα, καθώς και εκδήλωση του συνδέσμου παραγωγών βιολογικών προϊόντων.
Για το θέμα της συμμετοχής της ΠΕ Λέσβου στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης δήλωσε : "στηρίξαμε τη προσπάθεια των φορέων τόσο οικονομικά όσο και οργανωτικά με την πεποίθηση ότι η συμμετοχή μας θα βοηθήσει στη τόνωση του εσωτερικού τουρισμού εκτός περιόδων αιχμής. Το μήνυμα μας είναι καθαρό "διακοπές στην Ελλάδα". Πιστεύουμε η προσπάθεια να αποφέρει καρπούς."

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων σήμερα Σάββατο γίνεται παρουσίαση πιάτων με συνταγές της Ελλάδας, συνοδεία τοπικών αποσταγμάτων, παρουσίαση παραγωγής παραδοσιακού παγωτού συνοδευόμενο με γλυκά κουταλιού από την Ελλάδα, γευσιδοκιμασίες τυριών και κοκτέιλ-πάρτι με βάση την τσικουδιά.
Ακολούθως, οργανώνεται εσπερίδα για την προώθηση των κρητικών προϊόντων. Οι ομιλίες αφορούν το κρητικό λάδι, το κρασί και την οινοποιία, τα φρούτα, τα αρωματικά φυτά και βότανα της Κρήτης, τα τυροκομικά προϊόντα του νησιού καθώς και τα βιολογικά προϊόντα, καθώς και εκδήλωση του συνδέσμου παραγωγών βιολογικών προϊόντων.
Για το θέμα της συμμετοχής της ΠΕ Λέσβου στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης δήλωσε : "στηρίξαμε τη προσπάθεια των φορέων τόσο οικονομικά όσο και οργανωτικά με την πεποίθηση ότι η συμμετοχή μας θα βοηθήσει στη τόνωση του εσωτερικού τουρισμού εκτός περιόδων αιχμής. Το μήνυμα μας είναι καθαρό "διακοπές στην Ελλάδα". Πιστεύουμε η προσπάθεια να αποφέρει καρπούς."