21 Μαρτίου 2011

5η Συνάντηση ενάντια στο Ρατσισμό και τη Ξενοφοβία"



Ο Ευάγγελος Σάλτας Πρόεδρος του Συλλόγου Ιππείου
'Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ"
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου "Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ" διοργάνωσε την Κυριακή 20 Μαρτίου , στην αίθουσα του Γυμνασίου Μυτιλήνης στο Ιππειος , την εκδήλωση που έχει σαν θέμα τη προσπάθεια να μη αναπτυχθεί ο Ρατσισμός και η Ξενοφοβία στους πολίτες. Την εκδήλωση αυτή , που οργανώνεται για 5η συνεχόμενη φορά, οργάνωνε ο Δήμος Ευεργέτουλα. Με τη κατάργηση  του δήμου την εκδήλωση ανέλαβε να συνεχίσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου "Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ" . Τη έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Σάλτας, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στις έννοιες του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, μίλησε για τις συνθήκες που τις ενισχύουν και τις προκαλούν.
Βασικός ομιλητής ήταν ο στιχουργός Πάνος Σταθόγιαννης , ο οποίος με ισοροπημένο τρόπο παρουσίασε το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Το χώρο της εκδήλωσης κοσμούσαν έργα ζωγραφικής των ζωγράφων Λούης Γιανναπής, Μαρία Κουκάκη και Τέση Χατζηκαμπάνη.

Το μουσικό σχήμα "Τα φώτα απέναντι"
Το μουσικό σχήμα "Τα φώτα απέναντι" κάλυψε το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης και παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση το τραγούδι "Ενα κορίτσι απέναντι" σε στίχους Π. Σταθόγιαννη και κείμενα Ντ. Χατζηκαμπάνη. Επίσης συμμετείχαν οι χορωδίες του Δημ. Παναγιούδας και Γυμνασίου Παμφίλων.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης, Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Φλώρος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Παναγιώτης Καπάρας,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Βουνατσής, ο Αντιδήμαρχος Αγιάσου - Ευεργέτουλα Γεώργιος Βουνάτσος, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Προκόπης Σινάνης και πολύς κόσμος. 
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Λέσβου έκανε την εξής δήλωση "θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της εκδήλωσης, επειδή χρονικά η εκδήλωση τους συμπίπτει με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει  η Ελληνική πολιτεία στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος. Δυσκολίες που έχουν να κάνουν με την αδυναμία, λόγω κορεσμού,  να δεχτεί η χώρα μας νέους μετανάστες, με την αδυναμία διακοπής της συνεχιζόμενης ροής Λαθρομεταναστών, με το εγκλωβισμό των Λαθρομεταναστών στη χώρα μας ,λόγω της συνθήκης του Δουβλίνου, που έχουμε αποδεχτεί. Όλα αυτά συντελούν στο να δημιουργείται  δυναμική ενίσχυσης των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Επομένως η εκδήλωση αυτή έρχεται να λειτουργήσει σαν ανάχωμα στην ενίσχυση  αυτών των καταστάσεων" .

Χωρίς πρόνοια για τον ντόπιο πληθυσμό.

Στο τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας αναδείχτηκαν  δυο (2) σοβαρά προβλήματα που  δημιουργούν σοβαρές α...